Budoseura Kobushikai

Iaido

  • bsk_admin
  • September 19, 2014

Muso Jikiden Eishinryu Iaido

Iaido on vanhoihin japanilaisiin miekkailutaitoihin pohjautuva budolaji, jossa harjoitellaan japanilaisella miekalla tehtäviä liikesarjoja. Tyypillisesti liikesarja koostuu miekan vedosta, lyönneistä ja miekan palautuksesta tuppeen. Valtaosa harjoittelusta on yksin miekalla tehtävien katojen harjoittelua. Edistyneemmät harjoittelijat harjoittelevat myös pareittain tehtäviä liikesarjoja sekä hiovat silloin tällöin lyöntitekniikkaansa leikkaamalla rullattuja olkimattoja. Iaidossa jokaisella liikkeellä ja liikesarjalla on yksityiskohtaisesti määrätty oikea muoto, joka pyritään hallitsemaan mahdollisimman hyvin. Nykyään Iaidon harjoittelu ei tähtää vastustajan voittamiseen. Tarkoituksena on enneminkin itsensä voittaminen ja pyrkiminen sopusointuun itsensä ja ympäristön kanssa.

Muso Jikiden Eishin ryu Iai do -tyylin perustajana pidetään samuraita nimeltä Hayashizaki Jinsuke Minamoto no Shigenobu (1542-1621), joka perusti koulun 1590-luvulla. Seurassamme harjoiteltava Eishin ryu pohjaa Oe Masamichin oppilaiden opettamaan Eishin ryuhun, jonka oppeja Norikazu Iwata on kerännyt ja pyrkinyt säilyttämään. Iwatan iaido-harjoittelun hyväksi perustamaa organisaatiota kutsutaan Roshukaiksi.

Muso Jikiden Eishin ryu on koryu, eli vanha japanilainen kamppailulajikoulu. Harjoittelu aloitetaan aina perustekniikoilla ja näitä harjoitellaan useampia vuosia ennen siirtymistä edistyneempiin tekniikoihin. Paitsi, että näin luodaan vahva perusta koulun ymmärtämiselle, niin tällä tavoin myös luodataan harjoittelun motiiveja. Iaidossa edistyminen ei aina tapahdu nopeasti.

Budoseura Kobushikaissa kokoontuu kaksi kertaa viikossa iai-ryhmä, jossa tyyliin, sen tekniikoihin, ja miekkaharjoitteluun yleensä on mahdollisuus tutustua. Lisäksi tyylin tekniikoita harjoitellaan Euroopassa (myös Suomessa) ja Japanissa järjestettävillä vuotuisilla seminaareilla.

© 2014 Budoseura Kobushikai Ry

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners.

© Copyright 2014 - Medicals Theme - Powered by ThunderThemes.net