Budoseura Kobushikai

Juniorit-karate

  • bsk_admin
  • October 18, 2014

Juniorikarate Kobushikaissa

Karate on vanhoihin okinawalaisiin ja kiinalaisiin kamppailutaitoihin perustuva budolaji, joka opettaa harrastajalleen niin itsepuolustustaitoja kuin liikunnallisia valmiuksiakin. Karatea harjoitellessa oppii vähitellen kamppailutekniikan toistamisen, harjoittamisen ja hiomisen kautta hahmottamaan omaa kehoaan ja ympäristöään uudella tavalla. Kunto kasvaa taitojen mukana. Itsepuolustustaitojen ja oman kehon hallinnan kehittyessä itseluottamus ja rauhallinen asenne vaikeissakin tilanteissa lisääntyvät. Seurassamme harjoiteltava Shorinji-karate on perinteistä japanilaista budotekniikkaa, itsepuolustusta ja tehokasta liikuntaa. Tyylin harjoittelussa yhdistyy vanhojen okinawalaisten koulukuntien perimätieto ja kokemus sovellettuna nyky-yhteiskunnan oloihin.

Juniori-ikäisten lasten ja nuorten harjoittelussa seurassamme tähdätään ensisijaisesti liikunnallisten valmiuksien, kuten oman kehon hallinnan, tasapainon ja kunnon kehittämiseen. Junioriryhmien 7-13 -vuotiaitten harjoittelu pitää myös olennaisena osana sisällään karaten kasvatuksellisen puolen, kuten keskittymiskyvyn ja itsekurin kehittämiseen tähtäävän harjoittelun. Karatesta puuttuu myös eräs juniorilajien yleinen kiusa – vaihtopenkki. Koska karate on joukolla harjoiteltava yksilölaji ja jokainen harrastaja etenee omaa tahtiaan itsensä kanssa kamppaillen, toimitaan Budoseura Kobushikaissa tavallisen harrastajan ehdoilla, eli jokainen osallistuu ja jokainen harjoittelee. Harjoittelijan vyön väri kertoo henkilökohtaisesta edistymisestä ja harjoitteluvuosista.

Peruskurssin jälkeen karateharjoitteluun kuuluu osana myös kobudo eli vanhojen okinawalaisten kamppailuvälineiden käyttö. Junioreiden kobudoharjoittelussa keskitytään bo-kepin sekä tonfien käytön perusteisiin ja harjoitteluun karatetekniikan vahvistamiseksi ja karateharjoittelun tukemiseksi. Salilla on käytössä lainavälineitä, joten omien välineiden hankinta ei ole tarpeen.

Peruskurssit – Juniorit

Karateharjoittelun ensimmäinen askel on aina peruskurssin käyminen. Peruskurssin aikana kehitetään kuntoa, notkeutta ja liikkuvuutta sekä opetellaan karaten perustekniikoita – torjuntoja, väistöjä, iskuja ja potkuja. Peruskurssin käyminen antaa harjoittelijalle aikana tarpeelliset “työkalut” ja taidot karaten turvalliselle ja hedelmälliselle harjoittelulle kurssin jälkeen. Kurssin aikana opittuja taitoja voi pitää tavallaan karaten “aakkosina”. Nämä aakkoset ovat jatkuvasti käytössä yhä korkeammille tasoille kehityttäessä. Karateka eli karaten harrastaja palaa näiden perustekniikoiden pariin yhä uudestaan ja uudestaan koko karateuransa ajan.

Peruskurssimme alkavat kaksi kertaa vuodessa, tavallisesti tammikuun puolivälissä ja elokuun lopulla. Kurssit järjestetään Kobushikai-dojolla Matinkylässä. Kurssit kestävät noin 4 kuukautta, ja niiden päätteeksi voi suorittaa keltaisen vyön kokeen. Kokeen jälkeen harjoittelu jatkuu vyöarvoryhmissä omassa tahdissa.

Juniorikurssit on tarkoitettu 7-13 -vuotiaille, ja aikuisten kurssille edellytetään 14 vuoden ikää. Tietoa seuraavista kursseista tulee näille sivuille noin kuukautta ennen niiden alkamista. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan kesäkuun alusta lähtien syksyn kursseille ja marraskuun alusta kevään kursseille. Juniorikurssimme ovat olleet erittäin suosittuja, joten ennakkoilmoittautumista suositellaan paikan varmistamiseksi.

Kuten aikuisten kurssilla, myös juniorikurssilla periaatteenamme on, että seuraan ja sen harjoituksiin voi tutustua maksutta kurssin kahden ensimmäisen viikon aikana. Kannattaa siis tulla rohkeasti mukaan hienon harrasteen pariin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostilla: dojo(at)kobushikai.fi. Ilmoittautuessa tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, syntymävuosi ja sähköpostiosoite / puhelinnumero sekä onko ilmoittautumassa aikuisten vai junioreiden kurssille.

Alkavat peruskurssit löydät uutiset-sivultamme.

© 2014 Budoseura Kobushikai Ry

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners.

© Copyright 2014 - Medicals Theme - Powered by ThunderThemes.net