Budoseura Kobushikai

Nyrkkeilytekniikka

Kuntonyrkkeily
  • bsk_admin
  • September 19, 2014

Nyrkkeilytekniikka

Tervetuloa mukaan kaikenkuntoiset ja yli 15-vuotiaat!

Seurassamme harjoiteltava nyrkkeily perustuu oikean nyrkkeilytekniikan oppimiseen alusta asti ja eroaa kuntonyrkkeilystä siltä osin, että tekniikoiden liikeratoihin kiinnitetään enemmän huomiota. Pyrimme siis tekemään liikkeet alusta asti oikein ja korjaamme myös mahdolliset virheet.

Oikeassa tekniikassa lyöntien voima ja nopeus lähtee pääosin jalkojen ja lantion liikkeestä. Käsi niinsanotusti saattaa iskun oikeaan kohteeseen. Lantion liikkeen osuus on 40%, jalkatyöskentelyn 40% ja käden osuus on 20% lyönnin voimasta ja nopeudesta. Prosentit ovat tietenkin likiarvoja riippuen harrastajan fyysisistä ominaisuuksista. Harjoitteluun kuuluu myös iskujen torjunnat ja väistöt. Lisäksi tärkeää on oikeanlainen liikkuminen.

Leirit

Järjestämme säännöllisen epäsäännöllisesti myös minileirejä. Tällöin kokoonnumme dojolle muutamaksi tunniksi viikonlopun aikana ja harjoittelemme porukalla tiiviin harjoituksen. Leireillä on mahdollisuus myös sparraamiseen mutta se on täysin vapaaehtoista.

Varusteet

Harjoitteluun tarvitaan juomapullo, urheilushortsit, t-paita, käsisiteet sekä säkki- tai nyrkkeilyhanskat. Seurastamme löytyy joitakin pareja hanskoja, eli ensimmäisillä kerroilla voi tulla mukaan myös ilman omia hanskoja. Paini- tai nyrkkeilykengät on hyvä hankkia jossain vaiheessa harjoittelun edetessä mutta myös paljain jaloin voi treenata. Tekniikat suoritetaan turvallisesti tavallisimmin pistehanskoihin joita löytyy riittävästi dojolta. Harjoittelemme myös säkkiin lyömistä ja varjonyrkkeilyä. Tyypillinen harjoitus sisältää myös lihaskunnon harjoitusta sekä venyttelyä.

Dojoetiketti

Noudatamme kaikissa treeneissä myös dojon etikettiä. Salille tultaessa ja salilta lähdettäessä kumarretaan salin keskustaan päin. Jos harjoittelemme paljain jaloin, jalat pestään ja kuivataan ennen tatamille tuloa. Tamille tultaessa ja poistuessa kumarretaan myös keskustaan päin. Näin kunnioitamme paikkaa jossa harjoittelemme.

Valmentajamme ovat koulutettuja. Lisätietoja valkuiltamme: Bena, Hade, Make, Jukka & Mikael

Linkkejä:

Käsisiteiden sitominen:
Nyrkkeilyliitto:

© 2014 Budoseura Kobushikai Ry

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners.

© Copyright 2014 - Medicals Theme - Powered by ThunderThemes.net